Romantic FM MENIU
Albano Carrisi s-a nascut la Cellino San Marco, in Brindisi, la data de 20 mai 1943. Marea lui pasiune pentru muzica l-a facut sa abandoneze studiile de drept pentru a se dedica muzicii in totalitate.
Data naşterii: 20 mai 1943
Origini: Cellino San Marco, Italia
Cariera: cantautor, actor
Website: www.albanocarrisi.eu

 
La 16 ani se stabileste in zona mai bogata din nordul Italiei, ca multi alti meridionali, pentru posibilitatile pe care i le oferea aceasta. Pe atunci, idolul lui era Domenico Modugno. Lansarea lui pe scena muzicala este legata de intilnirea cu Adriano Celentano, moment in care isi alege si numele de scena, Al Bano. 
 
In anul 1967, primul single, inregistrat pentru EMI, "Nel Sole", se vinde in 1.300.000 de exemplare si devine un mare succes. Dotat cu o voce inconfundabila cu o extensie remarcabila de 4 octave si jumatate, Al Bano devine foarte repede favoritul publicului. In majoritatea cazurilor, el este compozitorul cintecelor pe care le interpreteaza.

 

In 1970, Al Bano se casatoreste cu Romina Power. De-a lungul anilor, reuseste sa se impuna in topurile europene si sud-americane. Reuseste sa castige 26 de discuri de aur si 8 de platina. In 1982 stabileste un adevarat record pentru tara sa, avind simultan patru cantece in topul italian. Doi ani mai tarziu, artistul cistiga trofeul de la San Remo, alaturi de Romina Power, cu piesa "Ci sara". 


In '86, Al Bano si Romina Power semneaza un contract cu casa de discuri WEA, iar albumul "Sempre, sempre" le confirma celebritatea internationala. In 1991, cei doi sarbatoreau 25 de ani de cariera artistica lansand o antologie ce cuprinde 14 din cele mai cunoscute piese ale lor, "Le piu belle canzoni di Al Bano e Romina Power". 


Discul "Emozionale", aparut in '95, se bucura de colaborarea lui Paco de Lucia si a sopranei Monserrat Caballe. Din 1996, Al Bano revine in fiecare an la San Remo, fara Romina Power.
Albumul din 1997, "Concerto classico", contine prelucrari dupa citeva din cele mai cunoscute teme muzicale clasico-romantice. (foto: www.vanityfair.it)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate