Romantic FM MENIU
Adele Laurie Blue Adkins a debutat la vârsta de 19 ani şi s-a bucurat în scurt timp de un adevărat succes comercial, fiind apreciată atât de public cât şi de criticii muzicali.

Data nașterii: 5 mai 1988
Origini: Tottenham, Londra
Carieră: cântăreață, compozitoare
Website: adele.tv
 
În 2006, un prieten al cântăreței a postat pe rețeaua MySpace câteva melodii demo cu vocea acesteia și astfel a început povestea ce avea să o facă rapid celebră în întreaga lume.
 
 
Are în portofoliu recorduri impresionante! A devenit prima artistă după Beatles (1964) cu două piese şi două albume în UK Top Five. 
 
Adele a fost prima artistă care a primit premiul Critics' Choice la gala BRIT Awards 2008. Albumul de debut, "19", a fost lansat în 2008 si a obținut patru discuri de platină în Marea Britanie și dublu platină în Statele Unite. 
 
Albumul "21" a ajuns numărul 1 în Billboard 200, fiind primul album lansat în 2011 care s-a vândut în peste un milion de exemplare. La vremea apariției, single-ul "Rolling in The Deep" a fost desemnat videoclipul săptămânii pe iTunes. Discul a primit în Marea Britanie opt discuri de platină.

 
În toamna anului 2011, artista a fost nevoită să-și anuleze turneul programat în America de Nord, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul coardele vocale. La scurt timp după această operație, ea a revenit în studio și a înregistrat tema muzicală de pe coloana sonoră a filmului "007: Coordonata Skyfall", cel mai recent film din seria "James Bond". Pentru această piesă, solista a fost recompensată cu premiul Oscar la categoria "cel mai bun cântec original".


La gala premiilor Grammy din februarie 2012, a reușit să obțină toate cele șase trofee din șase nominalizări, printre care și premiul pentru cea mai bună melodie a anului, "Rolling In The Deep". Tot în 2012, reprezentanții companiei Nielsen SoundScan declarau pentru revista Rolling Stone că materialul discografic "21" a devenit primul disc din lume care s-a vândut în peste 3 milioane de copii digitale.  
 
Discul a continuat să se vândă foarte bine şi în 2013, ocupând locul al 21-lea în topul vânzărilor de albume, potrivit revistei Billboard, după ce a ocupat prima poziție în topul vânzărilor din 2011 şi din 2012. A fost încă o premieră pentru tânăra Adele, căci pâna la ea niciun alt album de muzică nu a reușit performanța de a ocupa primul loc în topul vânzărilor pentru doi ani consecutiv. 

 
În 2012, Adele a născut un băiat, primul copil al artistei și al doilea al partenerului ei, Simon Konecki, care mai are o fetiță de 5 ani cu fosta soție, Clary Fisher. (foto: barbybenitez.deviantart.com)


 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate