Romantic FM MENIU
Trupa este castigatoare a 8 premii Spellemann - varianta norvegiana a premiilor Grammy. A inregistrat cel mai mare succes cu albumul de debut, "Hunting High and Low", care a generat un number one, "Take on Me".
Data nasterii: 1982
Origini: Oslo, Norvegia
Cariera:  new wave, pop rock, synthpop
Website: a-ha.com
 

Primul succes a venit la 3 ani de la infiintare. Perioada anilor '80 a fost de altfel, cea mai importanta din istoria grupului. Faima si succesul de atunci nu au mai revenit.
 
Morten Harket (solistul pricipal si sex-simbol in acea vreme), chitaristul Paul Waaktaar-Savoy si claparul Magne Furuholmen au doborat recordul mondial de spectatori prezenti la un concert live, in 1991, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. Atunci, un numar de 196.000 de oameni au cumparat bilete pentru a-i asculta.

 

Doi ani mai tarziu, traiau dezamagirea "Memorial Beach", album considerat un insucces comercial. Au urmat 5 ani de pauza, timp in care Morten Harket si Paul Waaktaar-Savoy au lansat albume solo.
 
A-HA este castigatoare a 8 premii Spellemann - varianta norvegiana a premiilor Grammy. Au inregistrat cel mai mare succes cu albumul de debut, "Hunting High and Low", care a generat un number one "Take on Me". Pentru aceasta piesa, trupa a obtinut o nominalizare la premiile Grammy, categoria Best New Artist.


Este singura trupa pop/rock norvegiana care s-a situat pe locul intai in topul Billboard din SUA, in perioada de glorie, jumatatea anilor'80.
 
Au vandut peste 35 de milioane de albume la nivel mondial. Cantecul "The Living Daylights" a folosit drept tema muzicala a filmului cu acelasi nume din seria James Bond, din 1987. 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate